Bakır Boru Tesisat Uygulaması

Bakır Boru Tesisat Uygulaması
Korozyona dayanıklıdır; Bakır dış etkenlerden etkilenmeyen bir madde olması sayesinde inşaatlarda çok rahat kullanılabilir.
Kullanma kolaylığı; Bakır kolay şekillendirilen bir madde olduğundan kullanılması basit ve işlenmesi süratlidir.
Genleşme özelliği; Düşük bir genleşme oranı ve bu oranın betonun genleşme oranına çok yakın olmasından dolayı bakır boru çok güvenilirdir. Plastik borularda ise bu oran bakırdan 7-10 kat fazla olduğundan sıcak su tesisatları sorun çıkarmaktadır.
Geçirgenlik; Bakır boru yüksek ısıda bile %100 oranında oksijen veya gaz geçirmeme özelliğine sahiptir. Bu sayede plastik ve demir tesisatlar da rastlanan mantar veya bakteri üremez.
Anti-Bakteriyel; Bakır boru tesisatlardaki suyu temizler, bakteri ve mikroplardan arındırır.
Isı iletkenliği; Plastikten 1000 kat fazla olan ısı iletkenliği sayesinde bakır boru özellikle yerden ısıtma tesisatlarında enerji tasarrufuna katkıda bulunmaktadır
Sürtünme katsayısı; Bakır boruların diğer tesisat borularına kıyasla iç yüzeyleri çok kaygan olduğundan küçük çaplı borularla bile randımanlı bir tesisat kurulabilmektedir.
Sağlamlık; Bakır borunun çekme mukavemeti diğer malzemelere göre çok yüksektir.
Basınca dayanıklılık; Bu özelliği sayesinde bakır boru tesisatta basınç veya ısı kısıtlan ması olmadan kullanılabilmektedir.
Estetik; Bakır borunun ve bağlantı elemanlarının inceliği tesisata çok estetik bir görünüm sağlar. Bakır boru kolaylıkla boyanır.
Yangına dayanıklılık; Metal olması sebebiyle bakır boru evlerde meydana gelebilecek yangın olaylarından etkilenmez.
Çevreye duyarlılık; Bakır doğadan elde edilen saf bir madendir. Çevreye hiçbir zarar vermediği gibi tamamen geri kazanılan bir maddedir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN